В Криму комісія встановила 10 одномандатних виборчих округів, у Києві - 13.

Найбільше округів у Донецькій області — 21, Дніпропетровській — 17, Харківській — 14, Львівській — 12, Одеській та Луганській — по 11. В середньому, на один округ припадає понад 161 тисяча виборців.

«Постанова ЦВК, яка прийнята на сьогоднішньому засіданні, вона все одно відбиває ті цифри, які є в державному реєстрі виборців, вона побудована виключно на тих показниках, які випливають із закону і що нічого нелогічного в цій постанові немає».
— каже заступник голови ЦВК Андрій Магера

Втім, питання голосування українських виборців за кордоном залишається неврегульованим. Вони голосуватимуть за кандидатів у багатомандатному окрузі, але як і хто визначатиме підсумки голосування - поки незрозуміло.

У ЦВК кажуть, якщо депутати одноголосно не внесуть зміни до виборчого законодавства, доведеться вирішувати їм на власний розсуд. Спікер парламенту Володимир Литвин проти внесення будь-яких змін.

«Якщо буде запропонований проект, то Ви ж прекрасно розумієте, що він одразу не буде прийнятий у першому і другому читанні, і в цілому як закон, оскільки виникне бажання удосконалити ті чи інші норми, а Ви прекрасно розумієте, що удосконаленню немає меж, особливо коли брати закон про вибори народних депутатів України».
— зазначив голова Верховної Ради Володимир Литвин

Нагадаємо, 17 листопада минулого року Рада ухвалила новий закон про парламентські вибори, згідно з яким запроваджено змішану виборчу систему, підвищено прохідний бар'єр до 5% та заборонена участь у виборах блоків.