Перший вибух стався поряд із трамвайною зупинкою «Оперний театр» близько опівдня. Через півгодини пролунав ще один — поблизу кінотеатру «Родіна» і монтажного технікуму. Вже через 15 хвилин біля парку Лазаря Глоби стався третій вибух. А четвертий — ще через 15 хвилин неподалік Оперного театру — поряд із місцем, де трапився перший вибух.

В обласну лікарню Дніпропетровська після вибухів шпиталізували 12 поранених. Троє з них після огляду лікарів пішли додому. П’ятеро постраждалих — у реанімації. Серед них 16-річна дівчина у важкому стані з рваними ранами обличчя. Двох поранених прооперували.

«На жаль, одному хворому ампутували руку. Дівчинка з сильними ударами — в важкому стані. Лікарі ними займаються. Дехто зараз в операційних».
— головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечнікова Сергій Риженко

Прокуратура порушила кримінальну справу за статтею тероризм.

У Дніпропетровську перебувають глава СБУ Ігор Калінін та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

«Він вже прийняв рішення долучити внутрішні війська до охорони громадського порядку, зараз введені спеціальні деякі заходи, які проводить міліція, посилений варіант несення служби, працівники міліції як у Дніпропетровську, так і в інших містах перевіряють зараз місця скупчення людей. Попередні причини і версії будуть після того, як почне роботу оперативний штаб».
— речник
МВС Володимир Поліщук

Тим часом очевидці повідомляють про затримання підозрюваного в скоєнні теракту. Бійці спецпідрозділу “Беркут” затримали чоловіка з пакетом неподалік від місця злочину на перехресті проспектів Карла Маркса та вулиці Столярова. Саме там прогримів третій вибух. Відео затримання очевидець виклав в Інтернет. СБУ наразі цю інформацію не підтверджує.

«Я на сьогоднішній день не готовий Вам підтвердити інформацію щодо затриманих осіб. Я їхав сюди і в мене не було жодної інформації щодо затриманих осіб».
— перший заступник голови СБУ Володимир Рокитський

Президент, який зараз перебуває в Криму, назвав вибухи в Дніпропетровську викликом для всієї країни.

«Це черговий виклик для всієї країни, ми подумаємо як гідно відповісти».
— сказав Президент України Віктор Янукович

Вибухи у Дніпропетровську засудила Організація з безпеки й співробітництва в Європі. Голова ОБСЄ, віце-прем'єр-міністр Ірландії Еймон Гілмор назвав неприпустимими атаки, від яких страждають ні в чому невинні люди.