"Вона систематично не виконувала рішення фракції і порушувала положення про фракцію. Сама ж Наталія Юріївна казала, що вона одна із перших стоїть в колоні зі звільнення Юлії Тимошенко з-за ґрат. І при цьому, знаходячись в залі, дивлячись в очі своїм колегам, вона свідомо не голосує", — стверджує лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Адрій Кожем’якін.

Королевська вважає, що її виключення підлаштували
Втім, такі випади Наталія Королевська парирує. Каже, що голосувати фізично не могла, бо у неї вкрали картку.

Про це вона повідомила секретаріату Верховної Ради. Відтак, рішення про виключення вважає замовним.

"На жаль, сьогодні навіть ілюзія про єдність опозиції зруйнована. Я прекрасно розумію, що партійним функціонерам фракції "Батьківщина" набагато легше боротися зі мною з моїми колегами, ніж боротися сьогодні з режимом Януковича Нам не по дорозі з тими людьми, які узурпували сьогодні фракцію, з тими людьми, які намагалися взяти під повний контроль Блок Юлії Тимошенко", — заявила Наталія Королевська.

За Королевською пішли ще двоє
Після того, як Наталію Королевську виключили з фракції, на знак солідарності "БЮТ-Батьківщину" покинули Євген Суслов та Олексій Логвиненко.

«Я не підтримую подвійних стандартів. Тому я прийняв це рішення і виходжу із фракції Блоку Юлії Тимошенко».
— народний депутат Євген Суслов.

"Фактично, продемонстровано, що найяскравіший молодий політик всередині фракції він не може в ній перебувати, бо це складає конкуренції функціонерам фракції", — вважає народний депутат Олексій Логвиненко.

Політологи: Виключення Королевської — наслідки боротьби у фракції
Виключення Королевської з фракції
, кажуть політологи, є демонстрацією наслідків внутрішньопартійної боротьби.

"Внутрішня політична боротьба в БЮТі продовжується, те, що тандем Кожем’якін – Турчинов захопили, так би мовити, владу в "Батьківщині" і намагаються гнути свою партійну лінію. Не думаючи про інтереси виборців, які "Батьківщина" представляє в парламенті", — вважає політолог Володимир Голобуцький.

"З точки зору самого БЮТ, мені здається, що цей крок необдуманий і негативний. Очевидно, що Королевска буде брати участь у виборчій кампанії і цей розкол в БЮТ для їх виборців негативно зіграє, і в першу чергу негативно зіграє для БЮТу", — переконаний політолог Денис Кірюхін.

УСДП визначиться з форматом участі у виборах наступного тижня
На екстреному ж засіданні політради УСДП, було ухвалено рішення про вихід партії з Комітету опору диктатурі.

Сама Наталія Королевська, не зважаючи на виключення з фракції, заявила, що не поливатиме брудом БЮТ.

Вона також запевнила, що і досі бачить пріоритетним завданням — свободу Юлії Тимошенко.

Наступного тижня відбудеться з’їзд УСДП, на якому буде прийнято рішення про формат участі партії у парламентських виборах цього року.