За словами прокурора Миколаївщини Андрія Курися, сьогодні проводять ще близько десяти експертиз по даній справі.

"Я сподіваюся, що проведення цих експертиз завершать найближчим часом і ці матеріали передадуть слідству, після чого слідчі з процесуальними керівниками на підставі отриманих даних повинні будуть визначитися з правильною кваліфікацією дій підозрюваних", – додав прокурор.

Читайте також: Адвокати "врадіївської жертви" хочуть серйознішої статті для ґвалтівників

На його думку, вже цього тижня слідчий прийме рішення щодо остаточної кваліфікації.

Окрім того, Курись наголосив, що у цій справі є троє підозрюваних, у яких є четверо захисників, є потерпіла сторона, у якої є троє захисників, і всі вони, відповідно до нового КПК, мають право ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.

"Воно становить не один том. І скільки триватиме це ознайомлення, прогнозувати для мене складно", — сказав він.

Як відомо, 26 червня у селищі Врадіївка Миколаївської області двоє міліціонерів і таксист затягли в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля села Сирово, побили й зґвалтували. Зараз жінка перебуває в лікарні з переломами черепа, забиттями і рваними ранами.

Під вартою перебувають підозрювані Дмитро Поліщук, Євген Рябіненко та Євген Дрижак. У цій справі відкрили кримінальне провадження за трьома статтями - заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтування, розбійний напад.

Обурення мешканців Врадіївки викликало те, що спочатку Євгена Дрижака намагалися видати за невинуватого його колеги по роботі. Дрижак - хрещеник керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Щоб він не уник правосуддя, у Врадіївці було вчинено напад на місцеве відділення міліції.

Після цього ряд акцій солідарності відбувся у різних містах України. Було прийнято рішення розпочати пішу ходу до столиці із вимогою відставки глави МВС Віталія Захарченка. До ходи доєдналися представники партії УДАР.

17 липня учасники врадіївської пішої ходи дійшли до Києва. 18 липня, близько 23:30 на Майдані Незалежності 4 автобуси спецпідрозділу "Беркут" оточили "врадіївських" мітингувальників, які встановили намети у центрі столиці. "Беркутівці" розігнали мітинг і затримали кількох активістів.

Водночас, столичні правоохоронці запевняють, що мітингувальників на Майдані Незалежності у Києві спецпідрозділ "Беркут" не розганяв.