Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

"Відповідно до вимоги статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 5 лютого 2015 року правління Національного банку прийняло постанову № 83 "Про віднесення ПАТ "Комерційний банк "Надра" до категорії неплатоспроможних", — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, основна причина віднесення ПАТ "КБ "НАДРА" до категорії неплатоспроможних — недокапіталізація банку відповідно до вимог стрес-тестування та неприведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

Читайте також: Збитки банків торік сягнули 53 млрд грн, — ЗМІ

Національний банк наголошує, що 99% усіх вкладників ПАТ "КБ "НАДРА" мають вклади в межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми 200 тисяч гривень, отже вони отримають свої вклади в повному обсязі.

Частина клієнтів зі значними обсягами вкладів (близько 1% від усіх вкладників) отримають свої вклади лише в межах суми, гарантованої Фондом.

"Загальний обсяг усіх виплат вкладникам ПАТ "КБ "Надра" становитиме понад 3,6 млрд гривень", — повідомляє прес-служба.

Як відомо, на початку лютого компанія Group DF консолідувала 100% акцій телеканалу "Інтер", викупивши 29% акцій, що належали російському "Першому каналу". Вартість пакету акцій ВАТ "Перший канал" склала 100 млн доларів США.

Журналістка Севгіль Мусаєва-Боровик повідомила, що ще 29 січня банк "Надра" видавав кредити на один день "Інтеру".

Нагадаємо, Національний банк у 2014 році визнав неплатоспроможними 33 банки, і ще 3 банки стали неплатоспроможними у січні цього року. Ці банки виводяться з ринку Фондом гарантування, який здійснює їх тимчасову адміністрацію та ліквідацію.

Національний банк України у 2014 році надав банкам, які згодом були визнані неплатоспроможними, кредити на термін більше 30 календарних днів на 13,1 млрд грн.