Про це вночі у Facebook написав координатор Самооборони Майдану Волині Андрій Хведчак.

Сьогодні журналіст Всеволод Філімоненко повідомив про подробиці російської засідки біля Щастя, які йому розповів по телефону командир батальйону “Айдар” Сергій Мельничук.

“Комбат батальйону "Айдар" Сергій Мельничук живий і здоровий. Півгодини тому я з Сергієм Петровичем розмовляв по телефону. Мельничуку дійсно практично неможливо додзвонитися, але це не тому, що його вже немає з нами, це просто в Щасті майже немає зв'язку”, - написав журналіст.


“Дійсно, вчора під Щастям загинуло багато бійців “Айдару”, вони потрапили в засідку до терористів біля пункту Металіст. Російські всіх наших розстріляли на місці, в полон не взяли нікого. Комбат разом зі спеціальною штурмовою групою батальйону негайно виїхав на місце зіткнення, щоб помститися бойовикам, але ворог уже встиг піти. Петрович забрав “двохсотих” і повернувся назад в Щастя”, - зазначив Філімоненко.

Читайте також: Батальйон "Айдар" запобіг теракту у Щасті

“Інтерфакс – Україна” повідомляє, що, за попередніми даними, вчора у засідці загинуло 11 бійців “Айдару”.

"Дійсно, друга рота батальйону потрапила в засідку вже після оголошення перемир'я. За попередніми даними, 11 людей вбито. Інформації про загибель Мельничука у нас немає. Він буквально кілька годин тому (у районі полудня) виходив на зв'язок", - повідомив по телефону кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" помічник командира батальйону Роман Романович.

Нагадаємо, на переговорах у Мінську підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці. За словами речника Інформцентру РНБО Андрія Лисенка, сили АТО на виконання наказу Президента України з 18.00 припинили вогонь на Донбасі.

За даними РНБО, за минулу добу терористи 28 разів обстріляли позиції сил АТО, з них 10 разів – після 18:00 5-го вересня.