Сама авторка зізнається - попри те, що є корінною киянкою, відкрила для себе рідне місто і стала писати про нього лише у 25 років. Відтоді - все нові і нові історії з’являються постійно, залишається лише зібрати усі факти до купи.

“Коли я почала “копати” історію Києва, я з'ясувала, що таке нескінченність. Київ щодня підсовує таку кількість неймовірно цікавих фактів, що в якийсь момент, у другій книжці наприклад, я спробувала втиснути їх всіх в другий роман. Потім зрозуміла, що не влазить. А потім вирішила - ну раз так, раз місто пропонує - треба скористатися його пропозицією, повинен же ж його хтось почути і написати кожну його історію в окремому виданні”, - сказала письменниця Лада Лузіна.

Героїні роману - добре відомі за попередніми книгами подруги, що вкотре доводять теорію авторки - кожна жінка бодай трішки відьма.

Численні читачі, що завітали на презентацію, аби поставити свої запитання авторці, кажуть - вірять в описані на сторінках романів загадкові події, щоправда, деякі зізнаються - щиро їх побоюються.

“Напевно, вірю, а можливо й ні, але цікаво, як казка, читається, як казка. Але як інструкцію, я думаю, не варто застосовувати”, - каже Марина.

“Так, але не кожна може в собі це відкрити. Але в житті завжди приходить період, коли в це варто лізти. Не буває так, що всі наші потаємні дверцята, вони коли-небудь відкриваються”, - сказла Анна.

За словами письменниці - вона прагне перетворити “Київські відьми” на перший в Україні “книжковий серіал”. Наступні “серії” побачать світ вже у серпні. До кінця року з друку вийде щонайменше три нові загадкові історії.