Таку відповідь він дав на засіданні Верховної Ради депутату Ганні Герман, яка вимагала поставити на голосування питання про відставку Авакова. Говорячи про вбивство Музичка, регіоналка зазначила, що в країні “сталося політичне вбивство”.

"У випадку, коли під час розслідування цієї справи парламентська комісія визнає порушення закону з боку будь-якого посадовця, заступника міністра, міністра, когось іншого – парламент не буде коливатись і буде приймати рішення щодо звільнення. Зараз, без розслідування цього питання, ми не можемо з вами займатися розправою", - відповів Турчинов.

Окрім того, спікер парламенту назвав вчорашній пікет Верховної Ради провокацією, яка збігається з цілями керівництва Російської Федерації.

Зауважимо, наступна сесія Верховної Ради відбудеться 1 квітня. Сьогодні депутати уже не розглядатимуть законопроекти.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі координатора "Правого сектора" Олександра Музичко (Сашка Білого). Комісію очолить позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко. До неї також увійдуть представники всіх фракцій і троє представників від громадських організацій.

Як відомо, "Правий сектор" вимагає відставки Авакова і справедливого розслідування справи щодо вбивства Сашка Білого, але штурму парламенту активісти не планують.