"Цей чемпіонат — перший у Східній Європі — пройшов з великим успіхом. Це був приголомшливий ЄВРО. Польща та Україна довели, що в силах організувати турнір такого великого масштабу. Все пройшло без зауважень. Господарі можуть пишатися виконаною роботою і її підсумками. Я за них дуже радий", — сказав він, відповідаючи на запитання користувачів офіційного сайту УЄФА.

"На ЄВРО-2012 було багато дивовижних моментів, але найприємніший з них особисто для мене, і в цьому немає ніякого сумніву, стався тоді, коли суддя дав стартовий свисток у матчі відкриття турніру. Саме тоді ми, нарешті, досягли моменту, якого чекали протягом п'яти років інтенсивної роботи з підготовки, і це сам футбол Я знав, що це початок унікальної події", — підкреслив Мішель Платіні.

Президент УЄФА вважає, що позитивну роль на нинішньому чемпіонаті Європи зіграла нова система, при якій матч обслуговують п'ять арбітрів.

"Ця система принесла нам велику користь. Завдяки їй гравці стали менше симулювати в штрафній. Також футболісти стали менше смикати одне одного за майки під час стандартних положень. На нинішньому ЄВРО ми побачили багато голів, причому значно збільшилося число результативних ударів головою. Це не випадковість. Система з п'ятьма рефері діє як стримуючий засіб для захисників і підвищує видовищність футболу", — вважає він.

Нагадаємо, 1 липня пройшов фінал чемпіонату Європи. Вирішальну перемогу здобули іспанці, обігравши італійців з рахунком 4:0.