“Після початку штурму будинків військовослужбовців по вул. Кубанська 11 і 11А в Сімферополі, так звана "самооборона" відступила, і наразі просто блокує ці будинки. Одночасно по всьому Криму знімається блокування частин і підрозділів ЗС України (за рідкісним винятком)”, - написав Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив, що ці події відбулися після вбивства окупантами українського військовослужбовця та важкого поранення ще двох. А також – після дозволу Міноборони України українським військовим в Криму застосовувати зброю.

Нагадаємо, Міністерство оборони України дозволило українським військовослужбовцям, дислокованим у Криму, застосовувати зброю.

Як відомо, у Сімферополі російські військовослужбовці штурмували фотограмметричний центр Збройних сил України. Снайпери поранили одного з українців в шию та ключицю. Контр-адмірал ВМС Сергій Гайдук повідомив про 2 вогнепальні поранення у ногу в українського офіцера.За інформацією кількох джерел, у Сімферополі вбили українського військового. Українським офіцерам з частини в Сімферополі оголошено, що вони заарештовані, у них відібрали документи. Наразі двоє українських військових у Сімферополі важко поранені.