Парламентська трибуна зранку - в облозі опозиції, голова Верховної Ради - Володимир Рибак - забарикадований у своєму кабінеті.

Відкривав засідання віце-спікер, позафракційний Ігор Калєтнік. Він розмістився серед нардепів-регіоналів, і з місця, за лічені хвилини поставив на голосування законопроект про держбюджет. Документ ухвалили без обговорення.

Проект держбюджету стояв єдиним документ у порядку денному. Тим не менш, віце-спікер поставив на розгляд ряд інших законопроектів. За них голосували руками. Рахували голоси за лічені секунди.

Почути, за що голосують нардепи, було неможливо. Їх не обговорювали, опозиція на знак протесту - постійно дзвонила з місця голови Верховної ради.

Завадити голосуванню опозиція намагалась на початку, забираючи картки у регіоналів. В результаті 2 нардепи - від “Батьківщини” і Партії Регіонів - з розбитими обличчями. Завадити більшості в інший спосіб опозиція не збиралася.

Між тим закони, які ухвалили сьогодні - вулиці стосуються безпосередньо. Більшість своїм рішенням ввела кримінальну відповідальність за наклеп. За носіння шоломів, масок - штраф чи адмінарешт. За блокування адмінбудівель - строк до 5 років. І наостанок - позбавити нардепа мандата буде простіше.

Третю сесію Верховної Ради закрили до 4 лютого. За фактом блокування кабінету Володимира Рибака та через тілесні ушкодження обранців столична міліція порушила кримінальні провадження.