Опозиціонери ще до початку засідання заблокували трибуну й пообіцяли блокувати доти, поки не буде увімкнено сенсорну кнопку.

Спікер Володимир Рибак закликав до компромісу. Мовляв, система персонального голосування технічно не готова.

“Я ніколи не буду згоден, щоб тут були якісь силові розблокування, я хочу, щоб депутати домовлялися”, - сказав голова Верховної Ради Володимир Рибак.

“Мені здається, що ця кнопка вже ядерною стала, колись в Радянському Союзі шукали де та ядерна кнопка - вона тут з’явилася, у Верховній Раді”, - каже народний депутат з фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко.

Вимоги опозиції чіткі - персональне голосування і крапка. Якщо система Рада не готова - пропонують інші методи.

Нехай включають систему особистого голосування і пішли працювати, а ні - значить руками чи бюлетенями, - сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

“Є інші шляхи, де голова ВР може оголосити зміни до регламенту: кожна сесія починається з того, що оголошуються відсутні депутати - які знаходяться у відрядженні, які хворіють - картки цих депутатів не включаються в роботу, і Рада продовжує працювати”, - казав лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко.

Депутати від Партії регіонів пообіцяли розглянути всі законопроекти опозиції щодо електронної системи голосування. Втім на засідання не прийдуть. Опозиція планує й у середу блокувати парламент.

“Завтра ми працюємо в комітетах, як і було визначено на погоджувальній раді в понеділок. А за завтрашній день постараємося все таки виробити формулу і в четвер приступити до роботи у пленарному режимі”, - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Ви думаєте вони зможуть скликати своїх депутатів вночі, та в них вже депутати пороз’їжджалися, як відчули запах смаленого. Завтра з 9 до 6 ми будемо тут, - запевнив лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

Депутати з партії "УДАР" вирішили перестрахуватися і чергувати біля трибуни усю ніч.