Рада якнайшвидше має створити закон, який дозволить Юлії Тимошенко поїхати лікуватись за кордон. Таке доручення всі політсили отримали від спікера Володимира Рибака. Сьогодні у парламенті опозиція і регіонали зібрались за одним столом, на чолі - єврокомісар Штефан Фюле. Саме він рік тому складав Україні завдання, які слід виконати до саміту у Вільнюсі. Це - так званий "список Фюле", з 11-ти вимог. Серед них - звільнення Тимошенко.

У присутності єврокомісара Партія регіонів пообіцяла - вони готові працювати над законом, який допоможе Тимошенко.

“Остання місія Кокса-Кваснєвського прочинила двері для вирішення питання, було зроблено заяву, що можливо знайти варіант компромісу в лікуванні Тимошенко за кордоном. Ми готові разом з опозицією працювати в цьому напрямку. В нашому розумінні повинні знайти таке рішення, яке стосувалось би не тільки однієї людини”, - сказав голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Керівник фракції Партії регіонів вперше за останніх два роки вийшов з юридичною пропозицією, - Яценюк.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк бачить позитивні зрушення в ситуації: “Керівник фракції Партії регіонів вперше за останніх два роки вийшов з юридичною пропозицією. Вони зробили крок до того, що розуміють, що Угоду можна підписати тільки в тому випадку, якщо Юлія Тимошенко буде на свободі. І тому ми очікуємо, на відповідальне рішення Віктора Януковича. Сигнал про те, що вони почали перемовини, є добрим”.

Зараз, як відомо українські закони не дозволяють ув'язненим лікуватись за кордоном. Минулого тижня представники місії європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвский запропонували інший шлях - подали Віктору Януковичу клопотання про помилування екс-прем'єра.