Регіонали та опозиціонери наввипередки говорять про провал у вирішенні питання Тимошенко. Опозиція зареєструвала в Верховній Раді свій неузгоджений з Партією регіонів документ.

Перед цим опозиція запропонувала Партії регіонів свій проект закону. Кажуть, працювали над ним цілу ніч, аби врахувати думку регіоналів. Натомість представники Партії регіонів розкритикували проект. Особливо їх обурила запропонована норма, що стосується можливого умовно-дострокового звільнення особи, яку відправляють на лікування за кордон.

Репліка за реплікою - і у членів робочої групи почали здавати нерви. Голова робочої групи регіонал Геннадій Васильєв сидів мовчки. В цей час депутати з розробки законопроекту перейшли на особисті образи. На цьому і розійшлися.

Нагадаємо, на кону - Угода про асоціацію з Євросоюзом. Вже завтра місія Кокса-Кваснєвського представить в Європарламенті звіт по Україні, на підставі якого Брюссель вирішуватиме, чи підписувати Угоду. Фактично, єдине, чого вимагає Європа для підписання, - відпустити Тимошенко.

Завтра ж має відбутися засідання Верховної Ради, де планували ухвалити закон про лікування засуджених за кордоном і вирішити питання Тимошенко.