Автомайдан приїхав "у гості" до чиновників

Сьогодні, 29 грудня, євромайданівці на автівках відправились пікетувати заміські будинки Віктора Януковича, Миколи Азарова та Володимира Рибака.

Євромайданівці поїхали до Межигір'я на автівках, велосипедах і навіть пішли пішки. Активістам перешкоджали рухатись вперед виставлені пости з працівників ДАІ, міліції та внутрішніх військ.

Активісти Автомайдану провели пікет і біля володіння Віктора Медведчука. Його паркан розписали гаслами, частину воріт пошкодили.

Після цього, активісти провели акції біля будинків прем'єр-міністра Миколи Азарова та спікера Верховної Ради Володимира Рибака.

Біля будинку Азарова з’їхалися біля 100 авто та 300 мітингувальників.

Активісти стукали у металевий паркан та розписали ворота фарбою. Камери спостереження активісти закрили національними прапорами.

Окрім того, Автомайдан пікетував будинок колишнього президента Віктора Ющенка.

Після цього опозиція закликала учасників акції їхати на Європейську площу і приєднатися до Євромайдану.

Шосте народне віче

В ході проведення шостого народного віче на Євромайдані виступили опозиційні лідери, які закликали разом зустріти Новий рік у центрі Києва.

У віче взяли участь близько 50 тисяч людей. Перед початком та після завершення офіційної частини зібрання пролунав гімн України.

У Волгограді стався другий теракт за цей рік

У російському Волгограді на залізничному вокзалі стався вибух. Загинули 16 людей, близько 40 отримали поранення.

Слідчий комітет Росії визнав вибух терористичним актом.

Правоохоронні органи встановили, що терорист, який підірвав себе на вокзалі, - чоловік.

Нагадаємо, це другий теракт у Волгограді за 2013 рік - в жовтні стався вибух у рейсовому автобусі. Вибуховий пристрій тоді також активувала терористка-смертниця. У результаті жовтневого теракту загинули вісім людей.