Смертельна пожежа

На території харківського заводу "Хартрон" сталася пожежа. Внаслідок трагедії загинуло 8 людей. Вогонь спалахнув на 4 поверсі виробничої будівлі, яка належить ювелірному заводу.

Горіло близько 200 квадратних метрів. Вогонь устиг перекинутися і на 5 поверх. До гасіння залучили 20 одиниць основної та спецтехніки.

Люди, які були всередині, рятувались як могли.

7 осіб госпіталізували до лікарні швидкої допомоги. 5 з них перебувають в опіковому відділенні, 2 - у відділенні політравм.

Усі потерпілі - працівники ювелірного заводу. Лікарі кажуть, крім фізичних травм, люди пережили серйозний стрес.

Прокуратура області відкрила кримінальне провадження за статтею - порушення вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей.

Віце-прем'єр України Олександр Вілкул повідомив, що сім'ям загиблих в результаті пожежі на харківському "Хартроні" виплатять матеріальну допомогу.

Наразі слідство розглядає дві основні версії цієї пожежі.

Активіста не відпустили

Печерський районний суд Києва залишив під вартою активіста Євромайдану Ярослава Притуленка.

Про це повідомив народний депутат "Батьківщини" Андрій Шевченко у своєму Twitterі.

Притуленко останній з дев'яти активістів затриманих на Банковій 1 грудня, якого суд відмовляється звільнити з під варти.

Підтримати євромадайнівця під будівлю суду прийшли десятки активістів. Там вони влаштували акцію з вимогою звільнити останнього в'язня Банкової.

Як відомо, 23 грудня минулого року Президент України Віктор Янукович підписав Закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Документ звільняє від відповідальності учасників протесту з 21 листопада до дня набрання чинності закону.

Ще один підозрюваний

Керівнику одного з управлінь ГУ МВС в Києві оголошено про підозру у причетності до кривавого розгону мирної акції на Майдані Незалежності у ніч на 30 листопада.

Про це повідомили в управлінні процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури України.

"Сьогодні, начальнику одного із управлінь ГУ МВС України в місті Києві оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень, тобто в умисному вчиненні службовою особою дій, які виходять за межі наданих їй повноважень під час подій, що відбулися 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, близько 4 години ранку 30 листопада 2013 року бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей на Євромайдані.

30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі. Акції протесту тривають досі.