Таким чином Печерський та Шевченківський райсуди столиці виконали вимоги вказаного Закону про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваних, обвинувачених та засуджених за події, що відбувалися у листопаді-грудні минулого року, – повідомила керівник прес-служби столичної прокуратури Яна Соболевська.

Вона додала, що Закон передбачає чіткий перелік статей Кримінального кодексу, провадження за якими підлягають закриттю.

Тому на виконання Закону всі провадження, які розслідувались за цими статтями були закриті. У тих випадках, де у провадженнях не було встановлено підозрюваних, так звані фактові, рішення про закриття приймалися органами прокуратури. У тих провадженнях, де були встановлені фігуранти, так, як це у справі за підозрою Попова, Сівковича, Коряка та інших рішення про закриття приймалися судами, – зауважила Соболевська.

За її словами, "у своїй роботі прокурори керуються чинними законами України, отже й у цьому випадку прокуратура та суди виконали вимоги Закону, який прийняли народні депутати".

Нагадаємо, напередодні у ЗМІ з'явилась інформація про те, Печерський райсуд Києва ще 7 лютого закрив кримінальне провадження і виправдав екс-главу КМДА Олександра Попова та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Їх, як відомо, звинувачували у перевищенні влади через події у ніч на 30 листопада минулого року, коли силовики криваво розігнали Євромайдан.