Символічний намет міліція не дала розкласти навіть народному депутату - за такі спроби бійці у шлемах взяли Андрія Парубія у міцне коло.

“Дійсно, хочу поставити, і вони вважають, що це робити неможливо і антизаконно, хоча, наголошую, це зустріч з народним депутатом, а так, як вони себе ведуть - це повна неадекватність”, - сказав народний депутат НУ-НС Андрій Парубій.

“Страшний сон Януковича - це йому присниться помаранчева палатка. Знаєте, він там, мабуть, прокидається весь спітнілий. От вони й дали таку команду ні в якому разі не ставити, не дозволяти поставити цю палатку”, - каже голова секретаріату Конгресу українських націоналістів Володимир Паньков.

А от “Загальновійськовий союз”, очолюваний Олегом Калашніковим, святкував щось своє - без перешкод. З колонками, прапорами і міліцейською охороною.

“Ми тут для того, щоб проконтролювати, щоб “помаранчева”, тобто колишня “помаранчева”, влада не порушувала рішення суду”, - сказав член організації "Загальновійськовий союз України" Сергій.

Перехожим підходити до парубків у куртках та чорних шапках - зась.

Тим часом, двох "помаранчевих" активістів пакували в автозак.

Чому одним дозволено і їх охороняють, а іншим не можна встановити навіть символічний намет, у міліції пояснюють просто - створили кордон для уникнення сутичок.

“На Майдані перебуває дві політично-протилежні сили. Міліція розділяє їх кордоном. З обох боків ці сили встановили гучномовці. Відносно організаторів з обох боків будуть складені адмінпротоколи”, - запевнив в.о. керівника прес-служби ГУ МВС у м. Києві Володимир Дмитренко.

При цьому Дмитренко зазначив, що припинити спів "калашниківців" міліція "немає змоги".