Таку думку сайту "24" висловив керівник центру прикладних і політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

За словами політолога, політехнологічно зараз краще зберегти Компартію, ніж її знищити, оскільки виборець у неї все одно ще існує і у разі заборони КПУ її електорат підтримає Опозиційний блок.

Якщо минулого року боротьба із КПУ була своєрідною ідеологічною метою, виконувала роль своєрідного ідеологічного фетишу, то останні події показали, що, хоча у Компартії і лишилися виборці, сама партія переживає найглибшу кризу за весь час свого існування. Навряд чи вони можуть зараз провести повноцінну виборчу кампанію. Але зараз потрібно дробити східний електорат, який не має симпатій до української влади, щоб він не дістався лише Опозиційному блоку,
— сказав Фесенко.

Окрім того, як зазначив експерт, західні партнери України дещо критично ставляться до розмахування юридичною шашкою та до спроб заборони партії.

"Так можна зайти дуже далеко – сьогодні одних можна заборонити, завтра – інших, післязавтра – третіх. Діяти потрібно не лише за революційною логікою, а й за логікою правової держави. Якщо знайдуть підтвердження того, що КПУ як партія підтримала сепаратистський рух – так, тоді партія має нести відповідальність. Це загроза національній безпеці і їх потрібно забороняти. Але у випадку з комуністами ситуація складніше – є участь окремих комуністів, окремих організацій у сепаратистські діяльності. Таких випадків було багато. Але чи можна розглядати це як підставу для заборони партії – це питання відкрите", — пояснив він.

Фесенко також наголосив, що зараз КПУ знаходиться у стані недожиття, електоральних недоуспіхів і наразі очікувати від неї серйозних звершень не варто.

Нагадаємо раніше сьогодні стало відомо, що справу про заборону Комуністичної партії України передадуть до суду апеляційної інстанції.