"Він міг піти туди під економічним чи іншим шантажем. Так як зробили із одним нам відомим комсомольським банкіром — або ідеш в Партію регіонів, включно з тим, що ідеш у першу п'ятірку, або ми забираємо твій бізнес, за який ти невдало розплатився з українським бюджетом. Так і з Порошенком", — зауважив він.

Янукович розуміє, що лише донецькі кадри не врятують країну, вважає Небоженко.

"Закінчується ера вузького донецького кадрового потенціалу. Порошенко лише перший приклад. Янукович у складних умовах, бо думав, що десять років будуть при владі його "пацани" — в економіці, політиці, мафії, службах. Не вистачає їхнього інтелекту для цього. Хоча вже зараз видно, як важко Порошенко входить в тіло Кабміну. Це йому не "помаранчевий" уряд. Вони говорять різними мовами, вони дуже різні. Стиль у "донецьких" теж інший. Там прийнято забирати і ділити. А Порошенко дуже гордиться, що він виробничник, він віддає. І як вони знайдуть спільну мову?" — зазначив експерт.

За словами політолога, Порошенкові треба буде робити рухи в бік реформ.

"Я собі не уявляю, як це можна буде зробити в нинішніх умовах. Янукович розуміє, що час Азарова добігає до кінця, а йому треба ж готувати нового прем'єра. Тому Хорошковський, Порошенко і новий прем'єр — ця трійка хоч якось могла б робити хоч якісь справи, яких від нас чекає Європа - нормалізація стосунків з ними, з Міжнародним валютним фондом. І проведення реформ, а не тих тих скажених дослідів, які вони роблять," — наголосив Небоженко.

Нагадаємо, сьогодні Президент України своїм указом № 210 призначив Петра Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі України. Новопризначений міністр вже розказав Януковичу про перші кроки.