Тривожні публічні сигнали світової спільноти можуть перекреслити всі попередні напрацювання. До того ж погіршитись відносини можуть не лише з Європою, а й з Росією.

"Коли Азаров приїде в Росію домовлятися, йому скажуть: ну ви знаєте, у вас тут така ситуація склалася, у вас тут весь світ каже, що ви погано вчиняєте, якщо ви хочете щоб вас ще ми не критикували за це, давайте якось на наших позиціях виходити", - каже політолог Олексій Голобуцький.

"Ми мали підписати про зону вільної торгівлі до кінця цього року, мова потім йшла про асоціацію, почали ми рухатися скажемо так і в безвізовому цьому питанні, але події, які були в п’ятницю були чи недооцінені, чи зроблені свідомо певним крилом влади, я думаю, це задасть багато клопотів", - каже політолог Віталій Бала.

Нагадаємо, одразу після арешту Тимошенко своє занепокоєння ситуацією в Україні висловила європейська спільнота, Сполучені Штати Америки та Росія. Кремль зокрема заявив, що газові угоди 2009 року відповідають законодавству та інтересам обох країн.