Щонайменше 75 учасників акції було заарештовано.

Про це повідомляє BBC News з посиланням на представника Скотланд-Ярду. При цьому 21 людину взяли під варту при спробі захоплення одного з офісів в західній частині Лондона.

Демонстрація в Лондоні була лише однією з сотень акцій протесту проти пенсійної реформи, що пройшли у Великій Британії 30 листопада. У Бірмінгемі в демонстрації взяли участь 30 тисяч осіб. У Манчестері на вулиці вийшли близько 15 тисяч демонстрантів. У Кардиффі до акції приєдналися близько трьох тисяч людей.

У день страйку, за оцінками міністерства освіти, були закриті 62 відсотки державних шкіл Англії, а 14 відсотків шкіл працювали за скороченим графіком. У Шотландії були відкриті лише 33 школи з 2700, в Уельсі були закриті 1500 шкіл з 1776, а в Північній Ірландії не працювали дві третини шкіл.

Служби швидкої допомоги виїжджали за викликами лише в разі ситуацій, які загрожували життю. За даними Національної системи охорони здоров'я, за день було скасовано або відкладено близько 7 тисяч з 30 тисяч нетермінових операцій і десятки тисяч прийомів у лікаря.

У страйку взяли участь близько двох мільйонів держслужбовців.

Раніше уряд Великобританії знизив прогноз економічного зростання до 0,9% та 0,7% у 2011 та 2012 роках відповідно.