Багато годин бійці кидають гранати, стріляють з автоматів, гранатометів та іншої зброї. Запевняють, в разі порушення терористами мінських домовленостей і наступу на Маріуполь, вони здатні дати гідну відповідь супротивнику.

Бійці не вірять у тишу, бо це вже не перше перемир’я. На підступах до Маріуполя ще розташовані численні війська ворога і будь-якої миті бойовики так званої "ДНР" можуть піти в атаку. В такий момент важливо бути напоготові.

Тренування на полігоні полк "Азов" проводить виключно бойовими набоями. Новачків важливо навчити ходити по уламках цегли і каміння, і при цьому — вести прицільну стрільбу.

Читайте також: Військові у зоні АТО очікують наступу бойовиків на Маріуполь і Артемівськ

Виконавши вправи на першому поверсі, бійці йдуть далі на нове завдання. В одного з бійців заклинює автомат. В бою це б призвело до смерті або поранення. Та бойового товариша потрібно витягти з-під куль. А щоб ворог не розстріляв побратимів — потрібно відкрити вогонь на придушення.

Коли вояка вдалося врятувати, йому негайно надають першу меддопомогу — зпиняють кров та оцінюють важкість поранення. Такі навички дуже потрібні, бо у справжньому бою немає часу на відпочинок.

"Азовці" вчаться проводити зачистку будівель. Після залпу з РПГ, вояки йдуть в атаку. Наприкінці — черга потужної протитанкової гранати спрямованої дії, аби знищити танки та бронемашини противника.

Навіть після таких навчань потрапити на фронт зможуть не всі. Після польових навчань майбутні "азовці" повертаються на базу. Після перерви на них чекають теоретичні заняття.