Журналісти пишуть, що після 10 днів проведення турніру хвиля критики і песимізму в західних ЗМІ змінилися на захоплення, викликане українськими містами, організацією матчів, прийомом та розвагами для вболівальників ЄВРО-2012.

Іноземці не побачили тут диктаторської влади, бездомних, зграй безпритульних собак, мілітаризації і брудних вулиць, зате були приємно здивовані гостинністю країни. Зокрема, українські міліціонери поставилися до вболівальників демократично, дозволивши пити пиво на вулиці — завдяки цьому, гості почуваються комфортно.

Як з'ясував журналіст Польського радіо DLA zagranicy під час спілкування з трьома іноземним вболівальниками — англійцем, німцем і шведом, — негативну думку про Україну формували перш німецькі ЗМІ. Про це фани розповіли в Києві.

Вболівальники зізнаються, що побачили Україну своїми очима і можуть запевнити, що країна переповнена святковою атмосферою, придатна для розміщення великої кількості вболівальників, тут комфортно і приємно, а українці показали себе відкритими і доброзичливими людьми.

Іноземні гості радять своїм співвітчизникам відвідати Україну. Хороше враження справили також і ціни: вони значно нижчі, ніж, наприклад, в Швеції. Крім того, респонденти зазначили, що в першу чергу їх цікавить футбол, а ніяк не політичні ігри.

Ще одна польська газета Gazeta Wyborcza присвячує матеріал одному з українських міст-господарів ЄВРО-2012 — Львову. Видання поставило високу оцінку атмосфері свята в приймаючому місті, позитивно характеризує Львів, який зумів створити всі умови, щоб вболівальники закохалися в нього і захотіли повернутися сюди ще раз. Gazeta Wyborcza пропонує читачам місця, які варто відвідати у Львові, а їх тут достатньо.

Польські журналісти не обійшли увагою "кулінарний" козир Львова — відмінні кав'ярні, шоколадниці і затишні ресторанчики. У газеті також згадується про історичні події та легенди, пов'язані з цими пам'ятками, що, безумовно, не залишить туристів байдужими до славного українського міста Львова.