Як повідомляє прес-служба МВС, у вівторок група людей на чолі з Капліним прибула в приміщення міськвиконкому міста Полтави на мітинг, який проводився через відсутність опалення в новобудові за адресою Героїв Сталінграду, 8а.

Під час заходу Каплін зайшов у приміщення Полтавської міської ради із сокирою в руках і пошкодив замки й двері в сесійній залі й кабінеті міського голови. Також за допомогою сокири Каплін зняв табличку з вивіскою мера, і зайшовши в кабінет голови міста, посипав приміщення сіллю, розклав плакати з Люстраційною тематикою й вивісив державний прапор України з вікна кабінету. Після цього Каплін разом із групою громадян зайшли в сесійну залу і вимагали зустрічі з мером.

У зв’язку із депутатською недоторканістю Народного депутата України, передбаченою чинним законодавством, працівники міліції політичного діяча не затримували,
— йдеться у повідомленні.

Всі протиправні дії правоохоронцями задокументовано, за цим фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Почато досудове слідство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні новообраний депутат Сергій Каплін за допомогою сокири виламав двері в кабінет мера Полтави Олександра Мамая, а також його першого заступника і начальника управління капітального будівництва.