Організація стверджує, що моряки заблоковані через неприйнятні дії роботодавця.

За інформацією "Асоль", 41 український моряк, серед яких є одна жінка, змушені виживати на колишньому плавучому казино - судні "Ocean Grand" в Індонезії з 25 липня цього року. Це судно кинув роботодавець.

Як розповів один з членів екіпажу, 25 липня з порту Сінгапур українських моряків відправили в сухий док в Батам (Індонезія) на якірну стоянку в води Індонезії.

Ось вже більше трьох місяців стоїмо на одному місці на якірній стоянці! Заборгованість зарплати - більше 4-х місяців! Паливо закінчилося, поставок немає, вода на межі, провізії ніякої немає! Ми звернулися в ITF, Panama authority, Ship-owner, до компанії, яка нас наймала (OCEANIC GROUP (INTERNATIONAL) LTD), але ніяких дозволів за нашими проханнями про зарплату і списання немає. Ситуація на борту плачевна: у всіх закінчилися контракти, у більшості понад 3 місяці тому, у деяких і більше, люди не можуть вийти на берег, почалися проблеми зі здоров'ям, кілька членів екіпажу потрапили в госпіталь, благо нас обслуговує агент, який також все оплачує за свій рахунок, - цитує "Асоль" одного з членів екіпажу.

У благодійній організації зазначили, що про ситуацію з українськими моряками поінформовані дипломатичні служби України в Сінгапурі та Індонезії.