У дослідженні взяли участь понад 1000 осіб обох статей, народжених у 1977 році в новозеландському місті Крайстчерчі.

Науковці проаналізували відповіді респондентів, які ті давали у віці від 25 до 30 років. На основі отриманих даних наукові співробітники встановили зв'язок між тривалістю робочого тижня і проблемами зі спиртним.

Як показали результати дослідження, основною причиною вживання спиртних напоїв та алкогольної залежності є тривалий робочий тиждень. У людей, які проводили на роботі мінімум 50 годин на тиждень, в середньому в 3,3 раза збільшувалася ймовірність появи проблем з алкоголем, ніж у тих, хто не працював, і в півтора разу - у порівнянні з тими, хто працював від 30 до 49 годин щотижня.

За словами одного з авторів дослідження лікаря Ширі Гібб, трудоголіки знаходять у випивці спосіб розслабитися і розвіятися після напруженого робочого графіка.

До алкоголізму також найбільш схильні ті, хто звик багато спілкуватися з колегами або клієнтами, як на роботі, так і у вільний час, а також у тих сферах діяльності, де співробітники працюють за ненормованим графіком. Прикладом може бути готельний бізнес. Зазвичай працівники, зайняті у цій сфері, найчастіше випивають після роботи.