Андрій Клюєв (віце-прем'єр-міністр України): “З 1994 по 2007 р. працював міським головою, тобто він знає проблеми міського самоврядування, досить добре в цих проблемах орієнтується, користується повною підтримкою керівництва країни, тому, я думаю, що Олександр Павлович впишеться в ваш робочий колектив”.

Леонід Черновецький (голова КМДА): “Це призначення - очевидне підвищення, тому що Київ – це мегаполіс, це 50% надходження бюджетних засобів, бюджет країни, це зосередження важливих не лише соціальних, але й політичних питань”.

В опозиції призначення Попова називають початком наступу Партії регіонів на столицю. Мовляв, чинний мер чимало часу проводить на лікарняних та у відпустках, тож керуватиме містом його перший заступник.

Кирило Куликов (народний депутат, НУ-НС): “Без виборів, без витрачання значних ресурсів на їх проведення, в Києві проходить революція під стягом Партії регіонів”.

Володимир Бондаренко (народний депутат, БЮТ):
“Керуючи маленьким містечком комсомольським, де живе 15 тисяч людей, і перейти керувати велетенським мегаполісом – Києвом - очевидно не так просто. Керівництво таким великим містом потребує, ну як мінімум, того, щоб вирости в цьому місті”.

Та на думку опонентів Попов не зважає. Каже, прийшов до столиці провадити реформи.

Олександр Попов (перший заступник голови КМДА): “Київ повинен бути одним із лідерів в питаннях реформування і розвитку як економіки, так соціальної сфери. Безумовно, ці дії повинні бути направлені на покращення життя людей, в даному випадку, киян, і в принципі є розуміння того, як швидкими темпами такі програми і реформи реалізовувати”.

Ймовірним наступником Попова у тепер вільному кріслі міністра з питань ЖКГ називають його нинішнього першого заступника Юрія Хиврича.