Про це повідомляє Комітет патріотичних сил Донбасу.

"Констатуючи нездатність влади захистити Донбас від сепаратистського радикалізму, бачачи її небажання організувати реальне громадянське опір терористам, захоплюючим органи влади і заручників, патріотичної частини населення Донецька нічого не залишається, як висловити мирним мітингом свою незгоду з тим, що відбувається. Люди вимагають можливості проявити свою громадянську позицію", - йдеться у повідомленні комітету.

Читайте також: "Оплот" захопив Донецьку міськраду, — ЗМІ

У КПСД наголосили, що сепаратисти готують збройний напад на мирний мітинг.

"Сепаратисти, які захопили ОДА, вже заявили в ЗМІ про підготовлювані ними провокаціях і загрозу збройного нападу на мирний мітинг. Це можна розцінювати як акцію залякування людей з метою недопущення невигідною їм демонстрації реальної громадської думки Донецька. Але можливо, що люди, котрі порушили межі усіх законів дійсно настільки збожеволіли, що готові зайнятися відкритим терором по відношенню до мирних людей", - вважає комітет.

Організація вважає, що на мітинг мають приїхати керівники країни і політичних сил.

Читайте також: Росія експортує тероризм в Україну, — Яценюк

"Ми вважаємо, що в цей важкий момент керівники країни і політичних сил, лідери донецького регіону та Донецька, повинні бути в Донбасі та з Донбасом, зі своїм народом, на площі Леніна в Донецьку. Своєю присутністю на мітингу за єдність України вони повинні продемонструвати свою громадянську позицію і бути гарантами забезпечення безпеки рядових учасників мітингу", - вважають активісти.

Вони готові проплатити політикам переліт до Донецька.

"Ми звертаємося до вас, панове: Турчинов, Яценюк, Порошенко, Тимошенко, Кличко, Симоненко, Аваков, Парубій та ін. Літак до Донецька летить трохи більше години. Якщо потрібно, ми оплатимо вам переліт. Прилітайте у Донецьк і будьте поруч з народом, захистити який ви не хочете або в змозі. Проведіть прямо в Донецьку нараду Ради національної безпеки і прийміть конкретні і дієві рішення", - закликають вони.

Мирний мітинг запланований завтра на 18:00, на площі Леніна у Донецьку.

Читайте також: У Донецькій області кількість "зелених чоловічків" збільшується, — Крутов

Крім того, про небезпеку під час акції повідомляє й МВС України у Донецькій області.

"У Донецьку заплановано проведення декількох мітингів групами донеччан з полярними поглядами. Враховуючи ситуацію в місті й області та у зв'язку з тим, що наразі на руках у населення є зброя і вибухонебезпечні речовини, які можуть бути застосовані, настійно закликаємо організаторів акцій відмовитися від проведення різних масових заходів, аби не піддавати небезпеці життя людей", - йдеться у повідомленні міліції.

Також правоохоронці мають інформацію про імовірність використання на мітингу автоматичної зброї.