Про це він заявив під час зустрічі з главами іноземних делегацій та акредитованим в Україні дипломатичним корпусом в Національному заповіднику "Софія Київська".

Для мене є ще одна європейська цінність — це солідарність. Україна як повітря потребує солідарності, і ми дякуємо вам за ту підтримку, яку світ надав українцям у боротьбі за незалежність. Асоціація з ЄС, глибока і всеосяжна зона вільної торгівлі Україна-ЄС, безвізовий режим з ЄС — це мій мандат від виборців. Повноцінна економічна інтеграція та політична асоціація з ЄС — це вже не мрії, а порядок денний на найближчі роки,
— цитує президента його офіційний сайт.

Порошенко наголосив, що модернізація на основі європейських стандартів стане ключем до успіху України. Й насамкінець президент подякував керівництву та представникам США і ЄС за підтримку України у її "прагненні до свободи, справедливості і європейським цінностям".

Нагадаємо. раніше Порошенко запевняв, що Київ готовий до якнайшвидшого підписання повного тексту Угоди про асоціацію з ЄС: "Я з першої хвилини свого президентства готовий підписати. Думаю, що 27 (червня) її підпишемо".