"Ми готові прийняти новий закон і призначити нову дату виборів", - сказав він, відкриваючи засідання РНБО.

Ми готові чітко окреслити територію, де, відповідно до українського законодавства, ці вибори проходитимуть, і діятиме спеціальний режим місцевого управління. Більше того, ми готові забезпечити спеціальний режим вільної економічної зони, де суб'єкти господарювання, які зареєстровані на цих територіях, будуть мати спеціальний режим економічних відносин з ЄС та спеціальний режим економічних відносин з Росією, - додав Порошенко.

Він сподівається, що нардепи підтримають його пропозицію про припинення дії закону про особливості місцевого самоврядування в окремих регіонах Донецької та Луганської областей.

Президент наголосив, що скасування цього закону не означає, що Україна відходить від виконання Мінських домовленостей і мирного процесу.

Скасування цього закону ні в якому разі не означає наш відхід від Мінських домовленостей — навпаки, - підкреслив глава держави.

Президент також пояснив, що до 7 грудня (на цю дату були призначені місцеві вибори в окремих частинах Донецької та Луганської областей) Україна не встигає якісно організувати і провести вибори.

Гарант додав, що новий закон з проведення виборів буде прийнятий в умовах, коли українська влада побачить тривалий період припинення вогню на сході України, відвід військ від лінії зіткнення, чітку демаркацію лінії зіткнення, яка зафіксована в Мінських домовленостях, коли будуть здійснені рішучі кроки по звільненню всіх заручників, зокрема, утримуваних на території РФ, а також коли Україна побачить, що наслідки псевдовиборів, що пройшли 2 листопада, будуть скасовані.

Нагадаємо, під головуванням Президента України Петра Порошенка відбувається засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Порошенко виступає за скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.