Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Наголошую на виключній важливості координації зі спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ, щоб довести неухильне дотримання українськими Збройними Силами наказів Верховного Головнокомандувача та Мінських домовленостей,
— заявив Глава держави на засіданні Воєнного кабінету.

За словами Порошенка, підтримувані Росією бойовики та регулярні сили РФ порушують мінські домовленості: не відводять техніку та артилерію, обстрілюють з 120-мм мінометів позиції українських військ та населені пункти.

Президент також підкреслив необхідність підвищення інтенсифікації роботи над звільненням заручників. Порошенко відзначив зусилля співробітників СБУ, в тому числі першого заступника керівника Служби безпеки Василя Грицака, у звільненні 16 полонених напередодні.

Петро Порошенко також запропонував створити спостережні пункти в буферній зоні на найбільш небезпечних ділянках, зокрема мова йде про район донецького аеропорту, Авдіївки, Пісок, Широкиного.

Нагадаємо, вчора Голова об’єднаного координаційного центру з визволення заручників при Міністерстві оборони Юрій Тандіт підтвердив, що автобус з українськими полоненими вже виїхав з Донецька.