Петро Порошенко подякував ЄС за солідарність з Україною та запевнив у тісній координації дій. Президент України висловив намір персонально представити лідерам ЄС інформацію щодо перших результатів реалізації мирного плану напередодні засідання Європейської Ради 27 червня, повідомляє прес-служба Президента.

Жозе-Мануель Баррозу запитав про ситуацію на Сході України і про стан переговорного процесу. Петро Порошенко повідомив, що у відповідь на мирні ініціативи терористи не склали зброю і продовжують обстріли підрозділів Збройних Сил України.

За останні 72 години з часу оголошення перемир’я у нас не спостерігається жодного поліпшення ситуації на Сході. І навпаки, за цей час терористи 31 раз порушили режим припинення вогню. Україна втратила одного військовослужбовця, сімох поранено. Але ми наполягаємо на мирному врегулюванні. Зокрема, ми запросили інспекторів місії ОБСЄ відвідати та засвідчити повне виконання умов мирного плану українською стороною,
— зазначив Глава держави

Президент також повідомив про готовність, при належних умовах безпеки, надіслати до Слов’янська групу для відновлення інфраструктури поставки води і енергоресурсів, що зруйнована бойовиками.

Додамо, сьогодні Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в ході якої поінформував про ситуацію на Сході України.