"Петро Порошенко та Ангела Меркель обговорили процес мирного врегулювання на Донбасі. Співрозмовники констатували, що відсутність сталого прогресу з виконанням Мінських домовленостей, а також продовження обстрілів з боку бойовиків ставлять під загрозу план мирного врегулювання", — повідомляє прес-служба президента.

Порошенко, зокрема, наголосив на необхідності відновлення контролю за українсько-російським кордоном на ділянці, яка окупована, створення можливості для виконання українськими прикордонниками своїх функцій при моніторингу ОБСЄ та належному технічному забезпеченні.

Читайте також: Порошенко просить нардепів проголосувати за зміну меж Луганської області

"Ангела Меркель та Петро Порошенко наголосили, що проведення місцевих виборів у деяких районах Донецької та Луганської областей має відбуватись у відповідності з українським законодавством, а також в умовах сталого двостороннього припинення вогню, рівних можливостей ведення передвиборної кампанії, залучення міжнародних спостерігачів", — доають у прес-службі.

Крім того, Петро Порошенко подякував Ангелі Меркель за направлення в Україну гуманітарної допомоги. Він повідомив, що 112 вантажівок із гуманітарною допомогою для постраждалих на Донбасі вже перетнули український кордон і прямують до Києва.

Додамо, сьогодні Петро Порошенко провів зустріч із заступником Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд. Сторони обговорили стан мирного врегулювання ситуації на Донбасі та питання військового-технічного співробітництва між двома державами.