Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

У контексті міжнародних зусиль для мирного врегулювання співрозмовники погодились щодо доцільності різних багатосторонніх форматів переговорів, які ведуть до припинення вогню, виведення військ і техніки та звільнення заручників. Зокрема, окрім Женевського та Нормандського форматів було запропоновано ідею так званого Веймарського формату за участю Німеччини, Польщі та Франції, — повідомляє прес-служба Президента України.

Під час зустрічі Петро Порошенко зазначив, що Україна наполягає на необхідності дотримання мінських домовленостей всіма сторонами – припинення вогню, закриття кордонів, звільнення заручників, виведення військ і проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей за українським законодавством. Однак, наголосив Президент, з боку Росії мінські домовленості не виконуються.

Президент Порошенко також висловив подяку за гуманітарну допомогу для відновлення інфраструктури Донбасу та потреб вимушених переселенців, яку продовжує надавати Німеччина.

Зі свого боку Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив, що мінські домовленості мають залишатися основою для продовження діалогу з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. "На нашу думку, час говорити не тільки про політичну, але й про економічну стабілізацію України".

Тим часом Арсеній Яценюк сьогодні заявив, що Україна запрошує Росію для переговорів щодо деескалації ситуації на сході країни на нейтральній території.