Про це йдеться у заяві Президента України, яку опублікувала його прес-служба.

"Створювати коаліцію – це не робота Президента. В європейській практиці ініціатива у формуванні коаліції належить тій політичній силі, яка набрала найбільшу кількість депутатів на виборах. Я впевнений, що "Блок Порошенка" з цим завданням гідно впорається", — поінформував він.

"Коаліція, згідно з Конституцією, має запропонувати Президенту для внесення на затвердження новообраною Верховною Радою кандидатуру Прем’єр-міністра. Майбутня фракція партії "Блок Порошенка" вже відгукнулася на мою ініціативу підтримати Арсенія Яценюка на посаду глави нового Уряду. Але принциповим для них питанням при цьому є спільне узгодження європейського зразка коаліційної угоди, проект якої вони вже запропонували партнерам і суспільству", — зазначив Порошенко.

За словами Президента, коаліційна угода – це "контракт коаліції з країною", який не може бути "папірцем на три сторінки".

"Днями я розмовляв з німецьким Канцлером Ангелою Меркель. У Німеччині склалася тривала історія коаліційного урядування. І досвід свідчить, — сказала мені пані Меркель, — що чим товстіше угода, тим довше працює коаліція", — сказав він.

"Щодо складу самого Уряду, то Кабінет Міністрів потребує повного оновлення! Звільнення від непрофесіоналізму та корупційних пут партійно-квотного принципу. Він має формуватися винятково на професійній основі. І почати, нарешті, впроваджувати реформи, спираючись на парламент, оновлений більше, ніж на половину", — додав Порошенко.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко завтра, 4 листопада, проведе засідання Ради національної безпеки і оборони, на якій проаналізують ситуацію на Донбасі.