Як пише Юлія Мостова в ZN.UA, переговори тривали між Ігорем Коломойським, президентом Петром Порошенком, главою Адміністрації президента Борисом Ложкіним, а також бізнес-партнером Коломойського Геннадієм Боголюбовим.

"Петро Олексійович був готовий до війни зі знахабнілим губернатором і бізнес-конкурентом. Він її не боявся.І, я б навіть наважилася припустити, — не перший місяць чекав приводу у вигляді очевидної для широких народних мас помилки державного бізнес-службовця. Просто Порошенко не був упевнений, що у разі розгортання війни з особливим губернатором він виграє: під пальцями Коломойського — прем'єр, міністр внутрішніх справ, рейтинговий ТБ-канал, масив украй неприємних для президента знань, батальйони, серйозний фінансовий ресурс і навіть голка життя української фінансової системи — "Приватбанк", у якому, до речі, досі перебуває багатомільйонний депозит, що належить нерядовому вкладникові — Петру Порошенку", — пише Мостова.

Читайте також: Коломойський поділився планами після звільнення

За її словами, позиції глави держави зміцнив Захід. Як стверджують джерела ZN.UA, західні партнери зайняли одностайну позицію: нікому не дозволено кидати виклик владі, застосовуючи приватні воєнізовані структури. Зокрема, Яценюк зрозумів, що мусить бути солідарним із президентом під час вирішення проблеми Коломойського, після розмови з віце-президентом США Байденом.

Стверджують, що необхідність цього розуміння було донесено і до міністра внутрішніх справ.

Розв'язка гострої фази конфлікту відбулася за найм'якшим із варіантів. Стверджують, що в президента їх було три. І два незастосовані передбачали не тільки облави ГПУ й СБУ на ряд членів команди губернатора(для чого було чимало підстав), а й серйозне (до несумісності з життям) ураження інтересів групи "Приват",
— йдеться в матеріалі.

"Спочатку переговорів не хотіли ні Коломойський, ні Порошенко. Але глава Адміністрації Президента Борис Ложкін (екс-партнер Коломойського і Боголюбова в "Українському медіа-холдингу") виступив ефективним посередником. Крім того, "заспокійливий заштрик" своєму партнерові зробив Геннадій Боголюбов — людина, із бізнес-апетитами не меншими, ніж у Коломойського, але цілком позбавлена політичних амбіцій. І, певна річ, західний чинник, що начертав червоними прапорцями напис: "Нікуди втікати. А коли що, то й грошей на втечу не буде", — зіграв свою роль", — пише Мостова.

Читайте також: Порошенко vs Коломойський: хто кого?

За результатами багатогодинних переговорів одна із сторін пропонувала підписати якийсь документ про досягнуті домовленості. Але все ж домовленості залишилися в усній формі. Про результати цих перемовин знають тільки четверо їх учасників.

"А про все й до кінця — тільки двоє: на завершальній стадії закулісних перемовин, перед виходом на сцену, Порошенко й Коломойський говорили віч-на-віч", — зазначила журналістка.

Нагадаємо, екс-голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський заявив, що якби він не подав у відставку, то його б звинуватили у сепаратизмі.