Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні Ради ОЕСР у Франції, повідомляє прес-служба Президента.

Разом з тим, у штаб-квартирі ОЕСР був підписаний план з реалізації Меморандуму про взаєморозуміння щодо посилення співпраці між урядом України та ОЕСР. Прес-служба зазначає, що Президент назвав його дорожньою картою реформ.

Він також підкреслив надзвичайну зацікавленість України в отриманні експертизи за конкретними напрямками реформ, такими як управління державними підприємствами, боротьба з корупцією, розвиток малого та середнього бізнесу, податковий та фінансовий контроль, освіта.

Як зазначено, Порошенко також провів зустріч з Генеральним секретарем організації Хосе Анхелем Гурріа.

Довідка: Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) — міжнародна організація, що об'єднує 34 країни світу, більшість з яких є країнами з високим доходом громадян і розглядаються як розвинені. Установа виникла у 1948 році під керівництвом французького економіста Роберта Марджоліна для допомоги у керівництві здійсненням Плану Маршалла для економічної реконструкції Європи після Другої Світової Війни.

ОЕСР ставить за мету посилювати економіку країн-членів, просувати ринкову економіку та представницьку демократію, розвивати вільні ринки, сприяти зростанню як розвинутих країн, так і тих, що розвиваються.