Про це повідомляє прес-служба Президента.

Порошенко сказав новому генпрокурору що головним завданням Генпрокуратури є розслідування вбивств учасників Майдану.

До 22 лютого напрацювання, які були зроблені, мають бути реалізовані,
— наголосив він.

Порошенко також зазначив, що ГПУ має використати можливості, щоб провести заочний суд над Віктором Януковичем та його поплічниками.

"Питання не тільки в тому, щоб поплічники опинилися за гратами, а в тому, щоб весь світ побачив: це вже інша Україна, яка вміє жити по-іншому, яка здатна притягнути до відповідальності тих, хто розкрадав та знищував країну", — сказав Президент.

Окрім цього, Порошенко закликав Шокіна забути про зобов’язання перед 318 народними депутатами, які проголосували за його кандидатуру.

"Ви ні перед ким не маєте зобов’язань, крім як перед українським народом", — додав він.

Як відомо, 10 лютого Верховна Рада підтримала пропозицію Президента Петра Порошенка і затвердила Віктора Шокіна на посаді Генерального прокурора України.

Президент України Петро Порошенко 11 лютого підписав укази про звільнення Віталія Яреми з посади генпрокурора і призначення на цю посаду Віктора Шокіна

У свою чергу Шокін пообіцяв подати звіт голові комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрію Кожем'якіну про хід розслідування розстрілів на Майдані через 2 тижні.