Про це він заявив під час виступу на нараді з представниками промислових підприємств Дніпропетровської області, інформує прес-служба глави держави.

У структурі українських органів влади має бути експертна агенція, яка би страхувала ризики українських виробників при виході на зовнішні ринки. Це буде зроблено за рахунок держави,
- сказав Порошенко.

Він висловив переконання, що роботу з її організації необхідно розпочати одразу після парламентських виборів.

Глава держави підкреслив, що для влади пріоритетом є оборона держави. Але це не може виправдовувати затримки у проведенні реформ, необхідних для відродження економіки. Також глава держави закликав вітчизняних виробників вносити свої пропозиції щодо реформ в сфері економіки та в питанні організації страхування експортних ризиків.

Читайте також: Чалий каже, що Україна готується до чергової фінансової допомоги ЄС

Порошенко додав, що за останній рік умови ведення економічної діяльності в Україні кардинально змінилися – в результаті підписаної Угоди про асоціацію з ЄС для українських виробників було відкрито європейський ринок. Зокрема, українська сторона досягла домовленості про односторонні преференції з боку ЄС до 1 січня 2016 року.

До слова, заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий заявив, що ніякого перенесення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом немає.