Про це Порошенко сказав за підсумками засідання комісії Україна - НАТО. За його словами, Україна й НАТО повинні створити абсолютно нові засади стратегічної співпраці.

“Наша співпраця буде зосереджуватися на досягненні повної оперативної сумісності між військовими України та НАТО… Ми зміцнили нашу військово-технічну співпрацю через програми зміцнення потенціалу через програми реформування українського війська та інших структур та елементів секторів безпеки”, - заявив Порошенко.

Другим важливим елементом співпраці Україна – НАТО, стратегічної системи є участь України в партнерстві щодо ініціативи оперативної сумісності. Це дасть нам можливість підтримати високий рівень оперативної сумісності між силами України та НАТО через регулярну участь наших контингентів в операціях та місіях під проводом НАТО, спільних військових навчаннях та силах реагування НАТО,
- розповів український Президент.

"І останнім елементом нової системи співпраці є подальше поглиблення особливого партнерства. Ми розглядаємо це партнерство як невід’ємну частину курсу євроінтеграції України", - зазначив Порошенко, додавши, що така співпраця допоможе імплементувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.