Як повідомляє прес-служба Лукашенка, Президент України попросив довести до учасників саміту СНД у Мінську позицію України у зв'язку з подіями в Луганській і Донецькій областях.

Петро Порошенко поінформував президента Білорусі про заплановану зустріч із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, яка має відбутися найближчим часом. За інформацією Петра Порошенка, під час цієї зустрічі буде обговорено весь комплекс питань українсько-російського порядку денного, включаючи припинення збройного протистояння на південному сході України,
— йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко запропонував Лукашенкові зустрітися найближчим часом на території України та розглянути комплекс питань двосторонніх відносин і міжнародного порядку денного.

Водночас прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що питання про зустріч Володимира Путіна і Президента України Петра Порошенка опрацьовується. Як пишуть РИА Новости, зустріч може пройти в Мілані, як у двосторонньому, так і в багатосторонньому форматі.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що зустріч президентів України та Росії може відбутися під час форуму Європа-Азія, який пройде в Мілані 16-17 жовтня. Але офіційно домовленості ще немає.

Остання зустріч президентів Росії та України відбулася в Мінську 26 серпня.