На думку Януковича, від новообраного президента і дострокових виборів "люди чекали, перш за все, миру". "Більшість українців вважали, що з приходом нової влади політична криза буде подолана, і настане мирний період життя - народ втомився від протистоянь, що вилилися в справжню війну", упевнений він.

І ось нарешті сталося! Обрано президента України! І яке ж було здивування, вірніше шок. Замість миру і стабільності — криваве побоїще,
— зазначає Янукович

За словами екс-президента, "це дуже поганий знак: почати шлях президента з такого кривавого смертоносного феєрверку, який викликає гнів і прокльони матерів, які бачать смерть і страждання своїх дітей, чоловіків і батьків".

Неможливо без сліз дивитися на страшні картини: підлітка-хлопчика, убитого осколком міни біля під'їзду житлового будинку, сина, який не добіг кілька кроків до укриття, що стоїть біля тіла вбитої осколком матері, тіла людей, що лежать там, де їх наздогнала смерть. Це нестерпно бачити. Ті смерті, ту ненависть, яка розпалюється в ще недавно зовсім мирній країні,
— наголосив політик-утікач

Янукович вважає, що українська влада віддає накази убивати людей з мовчазної згоди західних держав. "Чому ж досі представниками вже "нової влади" в Україні віддаються злочинні накази вбивати людей із застосуванням важкого озброєння, авіації, ракетних установок, мінометного вогню? Українці гинуть зі схвалення деяких керівників демократичних країн, які замість засудження насильства почали вести переговори про постачання зброї", — додав він.

Додамо, за результатами обробки 100% протоколів дільничних виборчих комісій Петро Порошенко переміг на президенських виборах з 54,7% голосів виборців.