Таку заяву зробив президент Петро Порошенко, виступаючи у військовому ліцеї ім. І. Богуна 1 вересня, йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Сьогодні в Україні підвищується престижність військової служби, а ті, хто служить у збройних силах, по праву повертають собі статус справжньої еліти суспільства. Вперше за час існування сучасної України, військові стали об'єктом любові, підтримки і гордості всього народу. Я знаю, що така солідарність додає впевненості та мужності,
— сказав Петро Порошенко.

Він підкреслив, що армію чекає переозброєння, а поява високотехнологічної зброї вимагає не тільки військового таланту, але й високого інтелектуального рівня.

Читайте також: Добровольчий батальйон "ОУН" просить у Порошенка офіційного визнання і зброї [Відео]

Глава держави констатував, що сьогоднішній День знань країна зустрічає у надзвичайно складний для неї час.

Ситуація ще більше загострилася в останні дні. Проти України почалася пряма, неприхована агресія з боку сусідньої держави. Це докорінно змінює обстановку в зоні бойових дій, ставить нові, більш складні питання перед нашими силовими структурами,
— зазначив він.

Президент зазначив, що в даний час військовослужбовці "демонструють високий професіоналізм, патріотизм і, головне, безмежну відданість Україні".

Перед вами гідні приклади служіння Батьківщині, тому що серед учасників АТО - ваші батьки, брати, родичі і друзі,
— сказав Порошенко.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять випускників ліцею, які віддали своє життя, захищаючи Україну. Петро Порошенко також коротко поспілкувався з батьками ліцеїстів, які були присутні на церемонії.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що пряма агресія з боку Росії докорінно змінила ситуацію в зоні проведення Антитерористичної операції.