"Сьогодні ми потребуємо рішучості та професійності військових для ефективних дій в зоні АТО", — наголосив Порошенко і назвав ключовими проблемами Збройних сил, які сьогодні потребують вирішення", — підвищення боєздатності армії та забезпечення її матеріально-технічними ресурсами, йдеться на сайті Президента.

Порошенко заявив, що вноситиме до Верховної Ради на посаду Міністра оборони кандидатуру генерал-полковника Валерія Гелетея, на посаду керівника Генерального штабу — генерал-лейтенанта Віктора Муженка.

Я наполягатиму на очищенні армії від крадіїв та хабарників. Всі корупціонери в погонах мають відповісти перед Законом за свої дії проти народу України,
— заявив Петро Порошенко, звертаючи увагу на той факт, що навіть в умовах сьогоднішніх викликів для держави, коли всі сили мають мобілізуватись, фіксуються факти корупційних діянь з боку військових керівників.

Замість глав обласних та районних державних адміністрацій функцію контролю виконуватимуть представники Президента, яким "буде поставлена головна мета – збереження країни, її соборності, цілісності, і я чекаю від Уряду та парламентської більшості підтримки проекту Конституції, який отримав схвальну оцінку мільйонів громадян під час наших зустрічей на десятках площ у всіх регіонах".

Окрім того, Порошенко також поінформував депутатів про те, що доручив Міністерству закордонних справ якнайшвидше підготувати і узгодити з ЄС план ратифікації Угоди про асоціацію.

Також Порошенко заявив, що призначить першим заступником голови адміністрації президента з силових питань Юрія Косюка.