Як повідомляє прес-служба глави держави, у вівторок на зустрічі з постійними представниками країн-членів ОБСЄ він звернувся до них з проханням про невідкладну активізацію зусиль спеціальної моніторингової місії, і закликав збільшити кількість спостерігачів до 1500 осіб.

За нашими підрахунками, тільки така кількість інспекторів ОБСЄ при наявності як мінімум 29 безпілотників здатна забезпечити об'єктивний контроль території, захопленої терористами,
- цитує Президента його прес-служба.

Порошенко вказав на необхідність невідкладної імплементації мінських домовленостей, особливо в контексті забезпечення контролю українсько-російського кордону за участю інспекторів ОБСЄ з відповідною відеофіксацією. "Тільки такий контроль буде сприяти подальшій деескалації ситуації на сході України", - сказав він.

Крім того, Президент запросив представників ОБСЄ взяти участь у спостереженні за виборами до Верховної Ради 26 жовтня.

Окрему увагу присутніх глава держави звернув на порушення прав кримських татар в окупованому Криму та запросив активізувати зусилля країн-членів ОБСЄ для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України,
- йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби Президента, у нараді взяли участь 38 послів - представників країн-членів ОБСЄ, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, уповноважений Президента з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і заступник глави адміністрації Президента Валерій Чалий.

Нагадаємо, раніше у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ повідомили, що до кінця наступного тижня кількість учасників місії в Україні досягне 300 осіб.

Процес передачі місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі безпілотних літальних апаратів для моніторингу ситуації на сході України буде завершений 13 жовтня.