Про це заявив сьогодні Президент Петро Порошенко під час зустрічі з делегацією країн Вишеградської групи в Києві, повідомили у прес-службі глави держави.

Ми віримо в те, що внаслідок активного реформування України Вишеградська четвірка зміниться з V4 на V5, — заявив Порошенко.

Петро Порошенко висловився за те, щоб певний прогрес в європейській інтеграції вже був досягнутий до наступного саміту ЄC та країн "Східного партнерства", який відбудеться в Ризі у першій половині 2015. На переконання Глави держави, трансформація Вишеградської четвірки у п’ятірку може стати реальністю, адже Україна готова продемонструвати результати у втіленні реформ.

Якщо нам вдасться створити належну атмосферу до Саміту в Ризі, а саме: ми досягнемо певних успіхів в проведенні реформ, отримаємо безвізовий режим з ЄС та чітку перспективу членства в Європейському Союзі — це може дозволити об'єднання зусиль наших країн, — зауважив Петро Порошенко.

До слова, Президент України Петро Порошенко сподівається до Ризького саміту ЄС і країн Східного партнерства, запланованого на першу половину 2015 року, завершити всі підготовчі кроки для введення безвізового режиму з Європейським Союзом.