Під час його поїздки до Краматорська Президенту представили залишки ракет і наслідки їх руйнівної дії, пише прес-служба глави держави.

"Це докази застосування касетних боєприпасів проти цивільного населення міста Краматорськ, в самому його центрі. У мене в руках елемент касетного боєприпаса "Смерч", який має радіус застосування до 90 км. Нелюди використовують проти цивільного населення касетні боєприпаси. Ці докази будуть використані, в тому числі мною, в Мінську і в Раді Європейського Союзу", — підкреслив Порошенко.

Президент наголосив на очевидність факту, що на сьогоднішній день Україна перебуває під атакою найпотужнішої зброї, а "інформація, що міститься на цьому заряді, переконливо доводить, що це заряд російського виробництва і російського застосування".

"Це злочин проти людяності, коли мирні люди гинуть в своїх будинках, на вулицях, там, де немає військових, в 50 кілометрах від лінії фронту від російської зброї - це абсолютно неприйнятно", — заявив Порошенко.

Під час відвідування міської лікарні, в який перебувають постраждалі, Порошенко обійшов палати та поспілкувався з пораненими. Він доручив голові Донецької ОДА Олександру Кіхтенко надати допомогу всім постраждалим від обстрілу.

Глава держави також оглянув кілька житлових будинків, які були зруйновані під час артилерійського обстрілу. Після цього він провів оперативну нараду щодо ситуації в зоні АТО і подіям в Краматорську.

Додамо, Президент України Петро Порошенко показав на Мюнхенській конференції з безпеки військові квитки та паспорти російських солдат, які воюють на території України.

Нагадаємо, в результаті обстрілу Краматорська 10 лютого загинули 16 людей, ще 48 отримали поранення.