Сайт "24" зібрав різні думки про те, хто ж переміг у цій битві і що буде далі.

Геращенко: Будемо ламати стереотипи і опір олігархів

Нардеп Антон Геращенко вважає, що екс-голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський, попри свої подвиги у питанні захисту регіону, допустив з командою і безліч помилок. Тому в ніч на 25 березня сталося те, що рано чи пізно мало статися.

Сегодня ночью произошло то, что рано или поздно должно было произойти. Игорь Коломойский написал заявление об отставке...

Posted by Anton Gerashchenko on 25 березня 2015 р.


Багато методів, які вони використовували, не завжди були законні. Це правда. Часто вони діяли за принципом око за око, зуб за зуб,
— вважає Геращенко.


Найєм: Це початок хрестового походу проти олігархів

Нардеп Мустафа Найєм не відчув ніякого тріумфу від звільнення Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровського ОДА, адже попереду ще важка боротьба з іншими олігархами.

Не испытываю никакого ликования от увольнения Игоря Коломойского. Это логичный конец противостояния власти с олигархом, ...

Posted by Mustafa Nayyem on 25 березня 2015 р.


В дійсності, після відсторонення Ігоря Коломойського, у президента, уряду та парламенту не залишається іншого виходу, як оголосити війну всім іншим олігархам
— наголосив політик.

Він пообіцяв робити все можливе, щоб відсторонення Ігоря Коломойського не стало святом для інших груп впливу.

Читайте також: З’явилось відео, як Порошенко попрощався з Коломойським

Як вважає Найєм, сам Коломойський не збирається здавати позиції просто так, однак про дестабілізацію у Дніпропетровській області не йдеться. Швидше за все, боротьба почнеться з владою в цілому.


Казанжи: Коломойський прийшов і пішов вчасно

Радник голови Одеської облдержадміністрації Зоя Казанжи вважає, що події так і мали відбуватися, а Дніпропетровській області не варто панікувати.

Коломойский пришёл вовремя. И ушёл вовремя.Правильно ли поступил Порошенко? Правильно. Правильно ли поступил Колом...

Posted by Zoya Kazanzhy on 25 березня 2015 р.


"Чи буде мир і спокій в Дніпропетровську? Буде. Тому що за цей час Коломойський і команда створили систему, яка дозволяє розвиватися далі і забезпечувати безпеку розвитку", — зазначила Казанжи.


Бутусов: Було б гірше, якби олігарх-президент та олігарх губернатор домовилися

На думку редактора "Цензор.нет" Юрія Бутусова, Україна зараз зможе оцінити, хто з них по-справжньому вболіває за державні інтереси — Порошенко чи Коломойський.

Ничего не пропало и ничего не потеряно. Для общества было бы гораздо хуже, если бы олигарх-президент и олигарх-губернато...

Posted by Юрий Бутусов on 24 березня 2015 р.


"Порошенко тепер повинен буде довести, що на своїй посаді він також послідовно відстоюватиме інтереси держави і в інших питаннях - а це навряд чи, тому що від бізнесу свого Петро Олексійович відірватися не в силах. А Коломойський повинен буде довести, що він здатний залишатися патріотом і без посади, без держкриші, і в умовах протистояння з деяким гілками влади, що теж експеримент", — вважає Бутусов.

Читайте також: Політолог припустив, що Бочковського затримали через Коломойського

Він також висловив здивування тим, що стільки людей в різних областях так переживає "через відставку групи провінційних чиновників в одному з регіонів".

Це справжня оцінка того, що вони зробили — повага. Значить все було не дарма,
— написав журналіст.


Портніков: Перемогли обоє

Журналіст Віталій Портніков у блозі на LB.ua спробував подивитися на цю ситуацію очима неформального "клубу олігархів", сформованого після перемоги Майдану.

Він зазначив, що Коломойському вдалося стабілізувати ситуацію в Дніпропетровській (і Запорізькій) областях і вирівняти ситуацію в Одеській області після трагедії в Будинку профспілок. Чого не скажеш про іншого олігарха — Сергія Таруту, який зазнав фіаско в Донецькій області.

Читайте також: Є гіпотеза, що Коломойський мітить на президентське крісло, — політолог

На думку Портнікова, у ситуації з Дніпропетровською ОДА виграли і Порошенко, і Коломойський.

Президент, звичайно ж, може відчувати себе переможцем. Він нарешті стає повноцінним главою олігархічного клубу і може "розрулювати" ситуацію, не думаючи про те, що хтось із учасників цього клубу — господар регіону,
— пише журналіст.

"До речі, Коломойський теж може бути задоволений. Ми ж не знаємо, про що саме він "перетер" з Порошенком та іншими учасниками концесії. Але очевидно, що просто так, без компенсації — і не моральною — він би з посади не пішов", — вважає Портніков.


Луценко: З'явився інший Коломойський

Голова фракції Блок Петра Порошенка Юрій Луценко перерахував заслуги, які Ігор Коломойський зробив на посаді голови Дніпропетровської ОДА. Однак разом з тим, наголошує депутат, є й інший Коломойський, який прагне будь-якою ціною залишити під особистим контролем державні підприємства, а це неприйнятно.

Я був серед тих, хто пропонував ідею призначення олігархів на губернаторські посади. Тоді, в критичний момент початку ві...

Posted by Юрій Луценко on 23 березня 2015 р.


Водночас Луценко запевнив, що ніхто не збирається нищити приватний бізнес Коломойського.


Лещенко: Найважче, але правильне рішення Порошенка

Народний депутат Сергій Лещенко, відомий своєю критичною позицією щодо Коломойського, вважає, що "ця людина давно перейшла межу, тільки говорити про це вголос наважувалися деякі".

Увольнение Коломойского было самым сложным, но верным решением Порошенко в кадровой политике. Послушайте, я для вас зали...

Posted by Сергій Лещенко on 24 березня 2015 р.


Сюмар: Коломойський показав країні специфічну проблему олігархії

Народний депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар не голосувала за заклик до Порошенка звільнити Коломойського. На її переконання, країна має позбуватися олігархів, але починаючи з проросійських.

На комітеті під час розгляду хамства Андрушку я не голосувала за заклик до Порошенка звільнити Коломойського. Свідомо. Б...

Posted by Вікторія Сюмар on 25 березня 2015 р.


"Але в історії з Коломойським є один позитив: він показав країні проблему олігархії, яка породжує залежність політики від бізнесу, а бізнесу — від доступу до держресурсів. Тож головне після Коломойського не зупинятися. А послідовно "відсувати" і ставити в рамки закону іншим", — написала Сюмар.

Березовець: Це рішення може стати поворотним у кар'єрі Президента

Політолог Тарас Березовець зазначив, що Порошенко — людина компромісів, на відміну від Коломойського. "І тому Петро Олексійович до останнього уникав відкритої конфронтації з харизматичним олігархом", — наголосив експерт.

Решение Порошенко удовлетворить прошение об отставке Коломойского может стать поворотным в карьере самого президента. По...

Posted by Taras Berezovets on 24 березня 2015 р.


Ситуація в "Укртранснафті" і "Укрнафті" не залишила президенту вибору. Якби тут він проявив компромісність, його б чекало ослаблення всередині країни і нерозуміння зовнішніх партнерів. В першу чергу США,
— вважає Березовець.

"Тим не менш, я б не поспішав ховати приватівську команду... Зі своїми великими медіа та фінансовими ресурсами Ігор Валерійович буде шукати можливості розширити географію свого впливу далеко за межами Дніпропетровщини. І напевно досягне успіху", — додав політолог.

Читайте також: Медійник замість Коломойського: ТОП-факти про Резніченка