Відповідний документ оприлюднений на сайті Президента.

Згідно з Указом, орден Героїв Небесної Сотні встановлено для відзначення осіб за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інших подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Орден виготовляється зі срібла і має форму прямого рівностороннього хреста з однаковими основами на його кінцях (хрест-потент). Хрест покритий напівпрозорою блакитною емаллю, зі срібною облямівкою по периметру. У центрі хреста – зображення небесного воїна в обладунках з мечем та щитом. Обладунки та щит стилізовані під відповідні саморобні предмети спорядження учасників Євромайдану.

Усі зображення рельєфні. На зворотному боці знака ордена розміщений напис рельєфними літерами "Свобода та гідність" та вигравіруваний номер знака.

До слова, на Міжнародному кінофестивалі документального кіно та анімації в Лейпцигу нагороду за кращий східноєвропейський фільм отримала українська стрічка "Все палає".